Ontvangen van een verwijzing

Verwijsoverzicht

In VIPLive kunt u de naar u verwezen patiënten zoeken en vervolgens het patiëntenoverzicht inzien. U kunt alleen zoeken op patiënten waarvoor u een verwijzing hebt ontvangen.

Inzien van verwezen patiënten

1. Om de verwijzingen in te zien klikt u op de balk ‘Verwijzingen naar <praktijknaam>’, zodat de verwijzingen inzichtelijk worden.

2. Vervolgens worden de verwijzingen aan uw praktijk inzichtelijk. De verwezen patiënten zijn weergegeven op de datum van verwijzing.
U kunt patiënten selecteren op basis van de volgende verwijs categorieën:

 • Ontvangen verwijzingen (alle verwijzingen van de praktijk)

 • Nieuw verwezen patiënten (Nieuw aan de praktijk verwezen)

 • Patiënten in behandeling (in behandeling bij de praktijk

 • Patiënten waarbij de verwijzing verloopt (verwijzing gaat sluiten)

   

Patiëntoverzicht

Op het patiëntoverzicht is relevante informatie rondom een patiënt in te zien. Deze informatie is weergegeven in een tijdlijn, meetwaardenoverzicht en medicatie overzicht.

 

Tijdlijn

Op de tijdlijn kunt u relevante gebeurtenissen inzien;

 • Inzien wanneer een patiënt is aangemeld voor een zorgprogramma

 • Inzien van een verwijzing en de verwijsbrief

 • Terugkoppeling naar de huisartsenpraktijk

 • Inzien van een zorgactiviteit (Declaratie)

 

Meetwaarden overzicht

In dit overzicht worden de relevante meetwaarden weergegeven. Welke meetwaarden worden weergegeven is afhankelijk van het zorgprogramma en de rol van de zorgverlener. Tevens verschilt het per meetwaarde of deze is weergegeven in grafiek vorm, cijfer of afbeelding.

Bij een nieuwe extractie vanuit het huisartsen informatie systeem worden de meetwaarden bijgewerkt.

Medicatieoverzicht

Het medicatie overzicht geeft inzicht in actuele en historische medicatie. De medicatie is verdeeld in subgroepen. Door op de medicatie te klikken verschijnt er aanvullende informatie.

Bij een nieuwe extractie vanuit het huisartsen informatie systeem worden de meetwaarden bijgewerkt.

Ontvangen van een verwijzing

Als een patiënt naar u wordt verwezen door de huisartsenpraktijk ontvangt u een mail van Calculus VIPLive met een bericht dat er een nieuwe verwijzing aan u is gedaan.

Om de verwijzing te bekijken logt u vervolgens in op VIPLive en zoekt u de desbetreffende patiënt op. Op de tijdlijn ziet u vervolgens de verwijsreden en kunt u de verwijsbrief inzien.

Terugkoppeling aan de huisartsenpraktijk

Vanuit het patiëntenoverzicht is het mogelijk om uw bevindingen terug te koppelen aan de huisartsenpraktijk. Deze terugkoppeling is vervolgens zichtbaar op de tijdlijn in VIPLive maar wordt ook rechtstreeks aan de huisarts teruggekoppeld. De huisarts krijgt dit bericht binnen in zijn postvak van het huisarts informatie systeem.

Belangrijk: Geef alleen een terugkoppeling aan de huisarts wanneer u denkt dat dit waardevolle informatie is voor de huisarts. Bijvoorbeeld bij het einde van een behandeling.

Volg de volgende stappen voor een terugkoppeling aan de huisartsenpraktijk:

 1. Klik op “Terugkoppeling naar huisarts” vanuit het patiëntenoverzicht.

 2. Vervolgens opent het terugkoppelingsscherm op de patiëntenkaart.

 3. Selecteer de huisarts of de huisartsenpraktijk aan wie u het bericht wilt terugkoppelen.

 4. Typ het bericht en klik op ‘Verstuur bericht’. Het bericht verschijnt op de tijdlijn van de patiëntenkaart maar is ook opgestuurd naar de huisartsenpraktijk.