Fundusverwijzing - inplannen door de huisartsenpraktijk

Vanuit het patiëntoverzicht kunt u een fundusverwijzing starten en direct een afspraak plannen. Het starten van een fundusverwijzing bestaat uit drie stappen.

Stap 1:

  1. Klik op de knop ‘Start fundusverwijzing’ om een fundusverwijzing te starten.

2. Klik op de locatie waar de patiënt de fundusscreening wil laten uitvoeren. Eventueel kunt u een locatie zoeken door middel van de zoekbalk.

Stap 2:

3. Wanneer u een locatie heeft geselecteerd wordt het overzicht met beschikbare data geopend. Wanneer er in de betreffende week geen (gewenste) afspraakmogelijkheden beschikbaar zijn kunt u meer data laden door naar beneden te scrollen en te klikken op 'Haal volgende beschikbare dagen op’.  

4. Klik op een datum om beschikbare tijden te weergeven en klik vervolgens op de tijd waarop u een afspraak wilt plannen.

Stap 3:

5. De ingevulde gegevens worden getoond. Controleer deze gegevens en vul eventueel een opmerking in voor degene die de fundusscreening uitvoert. Klik vervolgens op ‘Aanmelding versturen’.

6. Er verschijnt een pop-up. De patiënt is aangemeld voor fundusonderzoek en de afspraak is gepland.

Verwijsbrief:

De tijdlijn wordt geopend. Hier kunt u de verwijsbrief inzien en downloaden.

7. Klik op ‘Verwijsbrief’ om de verwijsbrief te openen.

8. De verwijsbrief wordt geopend. Klik op ‘Download als PDF’ indien u de verwijsbrief wenst te downloaden.

Afspraak annuleren:

9. Via de tijdlijn kunt u de afspraak voor fundusscreening ook annuleren. Klik op ‘Afspraak annuleren’ om de afspraak te annuleren.

10. Er verschijnt een pop-up. Als u zeker weet dat de afspraak wilt annuleren klikt u op ‘Ja, afspraak annuleren’.

11. Op de tijdlijn ziet u dat de fundusverwijzing geannuleerd is. De knop ‘Afspraak annuleren’ is niet meer beschikbaar.