VIPLive ondersteuning voor Internet Explorer 11 eindigt

De VIPLive ondersteuning voor Internet Explorer 11 (IE11) zal per 15 oktober 2020 eindigen. Internet Explorer 11 wordt al een aantal jaren niet meer doorontwikkeld door Microsoft en is inmiddels vervangen door Microsoft Edge.
Calculus heeft daarom besloten om Internet Explorer 11 vanaf 15 oktober 2020 niet meer te ondersteunen.

Browserondersteuning vereist aanzienlijke middelen bij de ontwikkeling

Calculus wil dat haar software goed is voorbereid op de toekomst. Daarom streven we ernaar zoveel mogelijk middelen toe te wijzen aan nieuwe bewezen technologieën.

Een item dat bij Calculus veel middelen vergt, is de ondersteuning van meerdere browserproducten en -versies. Daarom herziet Calculus regelmatig het browseraanbod dat compatibel moet zijn met onze producten.

Internet Explorer 11 wordt ondersteund ten koste van bruikbaarheid en nieuwe functies

Voor de ontwikkelteams van Calculus betekent het ondersteunen van het verouderde Internet Explorer 11 veel dubbel werk en soms zelfs concessies met betrekking tot gebruikerservaring. Browsers zijn veel verder geëvolueerd dan wat IE11 in 2013 zou kunnen doen. Tegenwoordig zijn browsers volledige platforms voor webtoepassingen, vergeleken met de voormalige webpagina-kijkers die ze ooit waren.

 

Ondersteuning blijven bieden aan IE 11 betekent dat technische problemen gaan opstapelen

Het blijven ondersteunen van Internet Explorer 11 is niet alleen een probleem voor Calculus maar ook voor u als gebruiker van VIPLive. Internet Explorer 11:

  • Hanteert niet de huidige webstandaarden;

  • heeft al zes jaar geen functie-updates meer ontvangen;

  • krijgt geen updates voor toekomstige bugs.

Microsoft heeft de browser in januari 2016 officieel met pensioen verklaard. Lees meer in deze blogpost van de beveiligingschef van het Microsoft over de gevaren van het gebruik van IE11 als uw standaardbrowser.

Update uw browser

Als het gaat om moderne alternatieven voor Internet Explorer 11, ondersteunt Calculus Google Chrome en Mozilla Firefox (aanbevolen browsers), evenals Microsoft Edge.

Wilt u ook stoppen met het gebruik van Internet Explorer 11, maar gebruikt uw organisatie aangepaste web-apps die zijn geschreven voor IE 11? Ook in dit geval is het updaten van uw standaardbrowser de juiste keuze. Gelukkig beschikken Chrome en Edge over de zogenaamde enterprise-modus , waarmee u IE 11 voor geselecteerde domeinen kunt blijven gebruiken: