Handmatige facturen

Patiëntfacturen

Alle patiëntfacturen die u in het muteerscherm van VIPLive heeft aangemaakt (dus niet de passantenfacturen) vindt u hier terug en kunt u hier printen om te verzenden of mee te geven. De opmaak die u bij Instellingen -> Algemeen heeft opgegeven wordt hiervoor gebruikt. Mocht u de passantfacturen al hebben verwerkt dan kunt u de regels archiveren door op het knop “Archiveren” te klikken.

 

 


Let op: als u bij het aanmaken van de patiëntfacturen ervoor gekozen heeft om meerdere facturen aan te maken voor meerdere patiënten, dan zijn ze hier in één PDF bestand opgenomen. Wilt u hiervan slechts één patiënt printen dan kunt u in uw PDF reader kiezen welke pagina u wilt printen.

Passantenfacturen

Het is mogelijk om in VIPLive een passantenfactuur aan te maken en naar VeCoZo te sturen of uit te printen. Handig als een patiënt maar één keer komt. U kunt zoeken in eerder gemaakte passantenfacturen of een nieuwe aanmaken (knop rechtsonder). Vul BSN, behandeldatum en geboortedatum in.U kunt met de knop Zoek via COV de verzekerdengegevens erbij zoeken. U kunt de gegevens ook handmatig invoeren.

U klikt op volgende en vult de AGB van de behandelaar en de verrichting in. U klikt op afronden en kunt kiezen om de factuur naar VeCoZo te sturen of te printen en mee te geven.


Als u voor printen kiest dan moet u het PDF bestand eerst opslaan, openen en dan printen. De opmaak die u bij Instellingen heeft opgegeven wordt hiervoor gebruikt. Er is een kopie opgeslagen in VIPLive die u later nogmaals kunt printen.Alle passantenfacturen worden opgeslagen en die kunt u terugvinden in het overzicht. Zodra u de declaraties heeft verwerkt kunt u die archiveren. In geval u een foute passantenfactuur heeft aangemaakt, klikt u op het rode kruisje om te verwijderen.N.B. U kunt geen passantentarief declareren voor patiënten die in uw woongemeente wonen. Zie de NZA beleidsregels.  

Facturen aan derden

In dit scherm kunt u facturen aanmaken voor derden, bijvoorbeeld wanneer er een patiënt voor een medische keuring uw praktijk bezocht heeft.In het volgende scherm kunt u de omschrijving invullen voor de te declareren verrichting, het bedrag en het eventuele btw percentage.


  

Deze facturen worden vervolgens opgeslagen als PDF bestand zodat u deze kunt uitprinten om op te sturen.