Data doorleveren

Log in op www.viplive.nl met uw gebruikersnaam en wachtwoord

Belangrijk! Om data te kunnen doorleveren, dient er toegang tot de patiëntendata te zijn EN dient de betreffende gebruiker de rol 'Huisarts' te hebben.

Start een beveiligde sessie door op het slotje rechtsboven in het scherm te klikken (zie rood omkaderd in onderstaande afbeelding), het wachtwoord in te voeren waarmee u ook inlogt, en op 'Start beveiligde sessie' te klikken.

Klik op uw inlognaam, rechtsboven in het scherm.

Ga naar de knop Onderzoeksdata

In het linkerblok kunt u Weigeraars onderzoeksdatabase invoeren. Dit zijn patiënten die niet willen dat hun data naar derden wordt doorgeleverd. Hiervan kunt u het patiëntnummer invoeren, indien er meerdere patiënten zijn dan scheiden door een komma. Het patiëntnummer is het HIS nummer van de patiënt. Klik na de eventuele wijzigingen op Opslaan.

Notitie voor Promedico ASP gebruikers: In uw HIS kunt u in het dossier van de patiënt een vinkje plaatsen dat er geen export naar derden mag plaatsvinden. Deze patiënten worden dan automatisch als weigeraar getoond in bovengenoemd veld. De optie voor het kenmerken van de weigeraars in Promedico ASP is te vinden onder patiëntgegevens > toegang.

In het rechterblok kunt u aangeven naar welk netwerk u de data wilt doorleveren. Indien u naar 1 netwerk kunt doorleveren, staat deze standaard voor u geselecteerd. U kunt dan direct op de blauwe knop 'Data delen' klikken.

Indien u naar 2 of meer netwerken data kunt doorleveren, vink dan het juiste netwerk aan waar u data aan wilt doorleveren. Zodra u een keuze heeft gemaakt, wordt de knop 'Data delen' blauw. Door hierop te klikken, wordt de data doorgeleverd.