Handleiding POH GGZ

In deze handleiding bespreken we het boeken van zorgactiviteiten en het inzicht in de patiënten voor de POH-GGZ. Welke functies aanstaan voor u in de praktijk hangt af van de door de zorggroep gekozen functies.


Inloggen (SSO)
Heeft u nog geen directe inlog dan kunt u altijd contact opnemen met onze helpdesk om een afspraak te maken om dit in te stellen (088-5281060).
Waar u de knop kunt vinden in uw HIS, is afhankelijk van welke HIS u gebruikt.
1. Na het inloggen krijgt u een contractselectiescherm waarin al u gekoppelde huisartsenpraktijken staan.
2. Selecteer de huisartsenpraktijk waar de patiënt staat ingeschreven om verder te gaan.

De patiëntenkaart
Na het selecteren van de gewenste huisartsenpraktijk komt u in het patiënten zoekscherm terecht. U kunt hier zoeken op de patiënten in de huisartsenpraktijk. Via de SSO kan u ook direct in de patiëntenkaart van de patiënt terecht komen.

Patiënt zoeken (wanneer je geen gebruikt maakt van de SSO)
1. Klik in het hoofmenu op samenwerken en klik dan op patiëntoverzicht
2. U komt nu in het zoekscherm waar u een patiënt kunt zoeken op BSN, geboortedatum, VIP patiëntnummer of deel van de naam.
3. Na het klikken op zoeken krijgt u de resultaten van de patiënten die voldoen aan de zoekcriteria. Klik op de regel van de patiënt om naar de patiëntenkaart van deze patiënt te gaan.


Let op! U zoekt in een huisartsenpraktijk. Bij welke praktijk u ingelogd bent ziet u rechtsboven naast het ronde bolletje. Wil u in een andere praktijk zoeken klik dan op contract wisselen rechts bovenin het scherm en kies een andere huisartsenpraktijk.
Let op! bent u ingelogd via de website dan kunt u alleen de patiënten vinden die aangeleverd zijn in het afgelopen kwartaal. Nieuw ingeschreven patiënten moeten aangemaakt worden via de SSO.

De patiëntenkaart
De patiëntenkaart bestaat uit een actiepagina en een tijdlijn. Op de actiepagina kunt u acties uitvoeren op de tijdlijn kunt u zien welke acties zijn uitgevoerd door de tijd. Welke acties uitgevoerd kunnen worden hangt af van de zorggroep/regio waarin u praktijk zich bevindt.

Opvoeren van een zorgactiviteit/verrichting
1. Klik op de actie voeg zorgactiviteit toe

2. Selecteer de datum waarop de zorgactiviteit geboekt moet worden

4. Selecteer voor welk zorgprogramma u de zorgactiviteit wil boeken (is er maar 1 optie dan ziet u deze optie niet)

5. Selecteer de activiteit die u wilt boeken

6. Klik nu op zorgactiviteit opslaan om de boeking definitief te maken

7. Er ontstaat nu een nieuw tijdlijn item met de naam van de geboekte zorgactiviteit

8. U kunt de zorgactiviteit nog bewerken of verwijderen tot dat hij gefactureerd is aan de zorgverzekeraar. Indien hij gefactureerd is zijn de knoppen bewerken en verwijderen niet meer te zien.

Rapportage over geleverde werk
Wil u weten hoeveel en welke verrichtingen u geboekt heeft?
1. Klik op declareren → bundeloverzicht

2. U ziet hier hoeveel zorgactiviteiten zijn aangeleverd
3. Hoeveel van de aangeleverde administratief zijn (bijv. no show)
4. DBC of niet DBC gekoppeld kunt u negeren
5. Afgekeurde zorgactiviteiten worden niet vergoed (in dit voorbeeld zijn dat er 17! Dit komt dat er voor patiënten 2x op 1 dag dezelfde zorgactiviteit was geboekt.
6. Klikt u op de knop inzien dan ziet u de declaraties op patiënt niveau.

Sluiten van een traject

Bij het boeken van de eerste zorgactiviteit start automatisch een traject. Bij de tweede keer boeken van een zorgactiviteit kan je het traject sluiten. Dit kan men door door bij het boeken van een zorgactiviteit te kiezen voor het vinkje ‘Traject sluiten’. Vervolgens kan men een reden invullen voor het sluiten van het traject.

Mijn Patiënten – overzicht van de caseload
Onder het menu samenwerken heeft u het item mijn patiënten.
Op deze pagina krijgt u een overzicht van alle patiënten waar nog een lopend traject is (niet afgesloten via het vinkje traject sluiten).