HIS gebruikers koppelen

In een aantal rapportages en dashboards (AIOS dashboard, Bedrijfsinformatie rapport) worden verrichtingen en contacten op medewerker niveau getoond. Deze halen we uit de HIS extractie door te kijken naar de gekoppelde medewerker bij het contact / de verrichting. Iedere praktijkmedewerker moet in het HIS zijn eigen registratienaam hebben, alleen dan kunnen we de verrichtingen en contacten aan de juiste praktijkmedewerker koppelen. 

In VIPLive kunt u de registratienamen in het HIS, koppelen aan de VIPLive gebruikers. Dat betekent dat alleen praktijkmedewerkers die een VIPLive inlogaccount hebben, gekoppeld kunnen worden in de beheer pagina 'HIS gebruikers koppelen' in VIPLive. Mocht u praktijkmedewerkers willen koppelen die geen VIPLive inlogaccount hebben? Vul deze dan in op het rollenformulier (Bestelformulier rollen VIPLive.pdf), en stuur deze naar Calculus (info@calculus.nl) onder vermelding van 'VIPLive inlog aanmaken t.b.v. HIS gebruikers koppelen'. 

VIPLive gebruiker vs HIS gebruiker

  • VIPLive gebruiker: Heeft een inlogaccount voor VIPLive, en kan daarmee inloggen in het VIPLive contract van de praktijk. Afhankelijk van de rol kan een VIPLive gebruiker bij alle of bij een selectie van onderdelen in VIPLive. Alle VIPLive gebruikers kunnen bij de beheer pagina 'HIS gebruikers koppelen'. 
  • HIS gebruiker: Heeft een eigen registratienaam in het HIS, en kan daarmee inloggen in het HIS van de praktijk.

Waar koppel ik HIS gebruikers in VIPLive

In VIPLive kunt u de beheerpagina voor het koppelen van HIS gebruikers hier vinden:

  1. Klik op uw naam, rechts bovenin het scherm
  2. Ga naar de optie 'Medewerkersbeheer'

Hoe voeg ik VIPLive gebruikers toe

Met de blauwe knop 'Medewerker toevoegen' kunt u een nieuwe medewerker toevoegen. Deze knop blijft net zo lang blauw tot alle VIPLive gebruikers zijn toegevoegd, daarna wordt de knop 'Medewerker toevoegen' grijs. Zodra er nieuwe VIPLive gebruikers toegevoegd worden aan het VIPLive contract, zal de knop weer blauw worden, net zolang tot ook al deze nieuwe VIPLive gebruikers zijn toegevoegd. 

  1. Klik op de knop 'Medewerkers toevoegen' 
  2. Klik in het veld ‘Medewerker’ en kies de VIPLive gebruiker die u wilt koppelen (Let op: alleen de VIPLive gebruikers met een inlogaccount voor VIPLive staan hier tussen) 

  3. Klik in het veld ‘Rol’ en kies daar de juiste rol voor de gekozen VIPLive gebruiker

  4. Vul het aantal contracturen per week in. Dit is het aantal uur per week dat de gekozen medewerker op de praktijk werkt. NB het is niet verplicht het aantal contracturen per week in te voeren. Voor het AIOS dashboard is dit ook niet noodzakelijk, omdat de werkkwartalen op een andere beheerpagina worden ingevoerd.
  5. Klik vervolgens op de knop 'Toevoegen'

Hoe koppel ik HIS registratienamen aan VIPLive gebruikers

Pas als u de VIPLive gebruiker hebt toegevoegd in de vorige 5 stappen, kunt u de HIS registratienaam aan de VIPLive gebruiker koppelen.
Wanneer er in het HIS een nieuwe medewerkers is aangemaakt en deze is niet terug te vinden in de keuzelijst, maak dan eerst een nieuwe HIS extractie. 

Let op: in sommige HISsen kan 1 gebruiker meerdere HIS registratienamen hebben. Koppel deze allemaal aan dezelfde VIPLive gebruiker. 1 VIPLive gebruiker kan dus meerdere HIS registratienamen krijgen.

  1. Typ in de zoekbalk de registratienaam in het HIS in
  2. Klik op de registratienaam
  3. Klik in het veld 'Toewijzen aan'
  4. Kies de VIPLive gebruiker waar u de registratienaam in het HIS aan wilt toewijzen 
  5. Klik op de knop 'Toewijzen'

    Zie de afbeelding hieronder

Hoe pas ik reeds gekoppelde gebruikers aan

De reeds gekoppelde gebruikers kunt u vinden in het linkergedeelte van de beheer pagina, onder 'Medewerkers'. Hier ziet u per medewerker de rol, het aantal contracturen per week en de gekoppelde registratienaam/namen in het HIS. Door op een gebruiker te klikken, kunt u de instellingen aanpassen, zie de afbeelding hieronder: 

  • Rol wijzigen
  • Het aantal contracturen wijzigen
  • Gekoppelde HIS registratienamen verwijderen door op het kruisje te klikken 



Verder kunt u de gehele record verwijderen door op het prullenbakje te klikken.