Inkaartlijst Astma R96.01

De ICPC code R96.01 is komen te vervallen en R29.02 (prikkelbare luchtwegen) is hiervoor in de plaats gekomen. De NHG neemt zowel R96.01 als de R29.02 niet mee onder de noemer Astma. Echter kan het zijn dat bij een aantal patiënten de R96.01 nog wel geregistreerd staat in het HIS. Dit rapport is gemaakt om inzicht te geven in de patiënten met een R96.01 episode.

De vraag bij deze patiënten is of de R96.01 vervangen moet worden naar een R29.02 of een R96.00/R96.02.

Waar kan ik het rapport vinden?

De oproepagenda is te vinden in VIPLive onder Rapporten. Log in op www.viplive.nl met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Ga vervolgens naar 'Inzicht' en klik onder het kopje 'Zorg en Populatie' op 'Rapporten' (zie onderstaande afbeelding).

 

Vervolgens ziet u in het scherm een dropdown menu staan met 'categorie'. Als u hierop klikt, komt er een lijst in beeld met de verschillende rapportcategorieën die voor uw praktijk aan staan. U ziet in dit rijtje ‘Inkaartlijst Astma R96.01' staan. Als u hier op klikt, komt het rapport Inkaartlijst Astma R96.01 bij 'Zoekresultaten' te staan.

 

U kunt het rapport vervolgens downloaden door op 'Download rapport' te klikken. Staat er geen knop 'Download rapport' in beeld? Dan moet de oproepagenda nog aangevraagd worden.
Het aanvragen van het rapport gaat als volgt:

  • Vink het rapport aan
  • Vul een peildatum in. Dit kan door op het kalendertje te klikken.  
  • Klik op de knop ‘1 rapport genereren’

Populatie

De lijst bevat alle patiënten met een actieve episode R96.01.

Alle patiënten met een R96.01 die in de ketenzorg zitten

In de kolom ''In ketenzorg'' staat met ''ja'' aangegeven of de patiënt voldoet aan de inclusiecriteria van ketenzorg Astma. U kunt op deze kolom filteren om alleen de patiënten te zien die in de ketenzorg zitten. Vink de optie ‘lege cellen’ uit en klik op OK (zie de afbeelding hieronder).
Let op: hierbij is uitgegaan van de oude situatie, waarbij R96.01 nog meegenomen werd als inclusie ICPC code.