Starten voor zorgpartners van de huisartsenpraktijk

Welkom bij Calculus VIP Samenwerken!

Als u of uw collega's nog geen VIPLive account heeft, dan kan een POH of huisarts een uitnodiging sturen om dit aan te vragen.

 • U geeft de POH/huisarts dan de naam en het emailadres van de persoon die nog geen account heeft.

 • U zorgt ervoor dat de persoon in kwestie hiervan op de hoogte is en een mail verwacht.

 • De POH/huisarts stuurt vanuit VIPLive een mail met een link naar een digitaal aanmeldformulier (indien POH/huisarts niet weten hoe ze dat moeten doen, dan kunnen zij de volgende video instructie volgen: https://www.youtube.com/watch?v=lIOKK2E5d8Y&feature=youtu.be)

 • Via het online formulier kunnen ook nog 10 extra collega's worden aangemeld. 

 • Zodra dit formulier is verstuurd, krijgen degenen die zijn aangemeld binnen 3 werkdagen account gegevens en instructies.

Als u wel een VIPLive account heeft, dan kunt u onderstaande 3 stappen zetten:


Stap 1

Log op uw PC of laptop in op www.viplive.nl en stuur een testbericht naar de persoon van de huisartsenpraktijk waarmee u berichten wilt uitwisselen (zoeken op eerste deel achternaam). Het filmpje ‘Starten met communiceren via VIPLive' bevat instructies over het inloggen en sturen van berichten. U vindt dit filmpje op Communiceren via VIPLive (PC).

 

Stap 2

Installeer de Calculus VIP app op uw smartphone of tablet, koppel de app aan uw VIPLive account en stuur een testbericht.

• Als u een iPhone of iPad heeft, dan kunt u de video ‘3. Calculus VIP App installeren’ volgen via: Communiceren met de app - iPhone of iPad

• Als u een Android smartphone of tablet hebt kun u de video ‘3. Calculus VIP App installeren’ volgen via: Communiceren met de app - Android smartphone of tablet

 

De overige instructievideo's  over Digitaal Communiceren op kunt u naar behoefte bekijken en volgen - mede afhankelijk van of u liever vanaf uw PC werkt of juist met een app via uw smartphone of tablet (beide kan overigens ook - de berichten synchroniseren!). U vindt ze onder 'VIP Samenwerken Digitaal Communiceren' op VIPLive Handleidingen.


Stap 3 (alleen als er voor een patiënt geen verwijzingen of consultaties naar u zijn)

Vraag aan uw contactpersoon van de huisartsenpraktijk, bijvoorbeeld via een bericht zonder patiëntcontext, om u toe te voegen aan een chatgesprek over de patiënt waarover u onderling wilt gaan communiceren. Als u hieraan bent toegevoegd, dan kunt u ook zelf chatgesprekken over deze patiënt starten. 

 

Nog enkele tips: 

 • Zoek zowel zorgverleners als patiënten op (eerste deel van) de achternaam. Dit is de meest trefzekere manier om personen te vinden, omdat nog niet alle gebruikers hun voornaam registeren.

 • Patiënten die niet in een reguliere keten zitten (COPD/Astma, DM, CVRM), zijn vaak nog niet vindbaar in VIPLive. De huisartsenpraktijk kan deze patiënten toevoegen.

 • Start zoveel mogelijk chatgesprekken over of met patiënten. Bij de VIPLive chatfunctie op de PC selecteert u bij stap 1 de patiënt en op de app kiest u voor 'Gesprek met patiënt' of 'Patiënt bespreken'. De huisartsenpraktijk kan deze gesprekken weer terugzetten in het huisarts informatie systeem.

 • In VIPLive (op uw PC) kunt u via uw profiel emailnotificaties uitzetten en het emailadres voor de notificaties aanpassen.

 • In VIPLive (op uw PC) kunt u uw functie selecteren en opslaan. Hierdoor wordt u beter vindbaar.

 • Via uw app profiel kunt u een foto van uzelf (laten) maken, zodat u beter vindbaar bent.

 • U kunt via uw app profiel ook smartphone/tablet meldingen aan en uitzetten.