Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

  • Ingeschreven EN DM type 2 EN BMI > 30 OF
  • Roken = ja

Zoeken op Episodes en Medicatie in de filtertool

Als u wilt zoeken op een bepaalde episode of medicatie, dan is het belangrijk dat u de juiste operator kiest. Voor Episodes (aandoeningen) zijn er 3 opties: Episodes alleen actief, Episodes zowel in- als actief en Nieuwe episode <12mnd en nog steeds actief. Voor Medicatie zijn er 2 opties: Medicatie ooit en Medicatie in de afgelopen 12 maanden.

Voor Episodes zoekt u adhv ICPC code en voor Medicatie zoekt u adhv ATC code. Het is dus belangrijk om de ICPC code of de ATC code te weten van de episode of medicatie waar u naar wilt zoeken.

Kies als operator voor 'bevat waarde beginnend met' (zie blauw gearceerd in onderstaande afbeelding) als u op zoek bent naar ICPC codes eventuele subcodes. Bijv. als u op zoek bent naar alle patiënten met een DM episode ongeacht het type DM, dan kiest u voor 'bevat waarde beginnend met' en voert u als waarde T90 in. 

Image Added

 

Als u specifiek op zoek bent naar patiënten met DM type 1, dan kiest u voor de operator 'bevat waarde gelijk aan' en voert u als waarde T90.01 in. 

Image Added

 

Hetzelfde geldt voor medicatie. Als u op zoek bent naar alle patiënten met insuline voorschriften in het afgelopen jaar, dan kiest u als kolom 'Medicatie in de afgelopen 12 maanden' en als operator 'bevat waarde beginnend met' en als waarde A10A.

Image Added

 

NB de zoekfunctie is niet hoofdlettergevoelig, dus u hoeft niet perse hoofdletters te gebruiken in de ICPC of ATC code.

Resultaten inzien

Als u uw filter heeft opgebouwd, wordt deze uitgevoerd. Onderaan het scherm krijgt u dan het aantal patiënten te zien dat voldoet aan uw filter. In onderstaand voorbeeld hebben we gezocht op alle ingeschreven patiënten die een actieve episode DM type 2 hebben.

Door op 'Filter uitvoeren' te klikken, ziet u deze 360 patiënten met hun NAW gegevens (mits u een Beveiligde sessie bent gestart).
In het veld 'Zoek patiënt' kunt u zoeken naar bepaalde patiënten. Door op 'Resultaat exporteren' te klikken, opent u de patiëntenlijst in Excel. Door op de knop 'Terug naar filter aanmaken' te klikken, keert u terug naar het filter opbouw scherm.

De kolommen die u ziet, zijn een aantal voorgeprogrammeerde kolommen met NAW gegevens, en de kolom(men) die u heeft toegevoegd in uw filter. U kunt echter zelf kiezen of u andere kolommen wilt zien, of kolommen wilt weglaten. Doe dit door op 'Terug naar filter aanmaken' te klikken, en vervolgens op 'Kolom toevoegen' te klikken. Er opent zich een menu met alle beschikbare kolommen, gesorteerd op alfabet. U kunt hier eveneens tekst intypen om de gewenste kolom op te zoeken.

Door vervolgens weer op 'Filter uitvoeren' onderin het scherm te klikken, ziet u nu uw resultaten met de kolom Leeftijd erbij.